Ligaška takmičenja

Nogometni klub „Krivaja“ Zavidovići
Nogometni klub ”Krivaja” najstariji sportski kolektiv u Zavidovićma, osnovan je 1919. godine i uskoro ćeproslaviti svoj 100 rođendan. Naš klub je i među najstarijim u Bosni i Hercegovni a prisjetiti ćemo se da je isti u bivšoj državi igrao u Međurepubličkoj ligi i bio među najboljima. Naravno u tom periodu Gradski nogometni stadio je bio jedan od bolji što nažalost danas nije slučaj. NK „Krivaja“ svoje nastupe u sezoni 2015/16 imao je u II kantonalnoj ligi FBiH grupa sjever plasiravši se u sredinu tabele. U novoj sezoni je također u istoj ligi s nešto lošijim rezultatima. Izuzetno je teška situacija u ovom klubu uzme li se u obzir popularnost ovog sporta kod svih uzrasta. Samo egzistiranje kluba je za svaku pohvalu jer klub u svojim selekcijama broji oko 150 članova što iziskuje enormne troškove bez obzira na nivo takmičenja u kome se nalazi seniorski tim. Treba istaknuti da omladinske kategorije postižu zapažene rezultate u svojim nivoima takmičenja gdje prepionirska, pionirska, kadetska i juniorska selekcija igraju zapaženu ulugu u ligama gdje se takmiče.

Košarkaški klub “Krivaja” Zavidovići
Klub ima oko 80 članova od čega 26 registrovana igrača u 2 selekcije i jednog sportskog trenera. Za utakmice i treninge koristi Gradsku sportsku dvoranu. Trenutno se kadeti i juniori takmiče u Ligi mladih ZE-DO kantona. Organizator je Škole košarke i učesnik sportskih susreta i košarkaških turnira, posebno u okviru Manifestacije Vivicitta. U Ligi mladih BiH na nivou kantona prošloj sezoni ostvaren je plasman na 8. mjesto. Košarkaški klub u narednom periodu ima plan prijave seniorske selekcije da se takmiči jer sjetit ćemo se perioda nakon „odbranbeno-oslobodaličakog rata 1992-1995.“ kada su košarkaši postizali značajne rezultate. Naravno morami istaći da je Mensor Marić 4 sezone bio najblji strijelac Premijer lige BiH što isto tako daje dodatni značaj kšarcu u našem gradu. Nedžad Sinanovićje ponikao u našem klubu gdje mu je igrao i brat a sjet ćemo se da je nastupao i na Evropskom prvenstvu. Tokom ljeta košarkaški klub organizuje i nekoliko zanimljivih tunira koji imaju za cilj promociju košarkaške igre.

Muški odbojkaški klub „Zavidovići“
Nastupao je u SUPER ligi BiH u konkurenciji 10 klubova postiže solidne rezultat i nalazi se u sredini tabele. Klub ima 30 registrovanih sportista u 3 selekcije. Takmiči se SUPER LIGI BiH što je drugi rang takmičenja u BiH, za seniore. Za treninge i utakmice koristi Sportsku dvoranu. Organizator je i učesnik nekoliko turnira u muškoj odbojci na nivou općine za seniorsku i mlađe selekcije.

Ženski odbojkaški klub ”Zavidovići”
Ženski odobojkaški klub „Zavidovići“ ove godine slavi jubijel 10 godina postojanja gdje je iznedrio nekoliko igračica koje nastupaju u najboljoj ligi BiH je sigurno uspjeh. Ove godine u 1. Federalne lige grupa sjever postigao je ekoliko značajnih pobjeda i uz malu pomoć zajednice sigurno bi mogao napasti ulazak u viši rang takmičenja. Sigurno da poteškoće u radu klub ima kada se zna da djevojke dosta brže odustaju od sporta te da je neophodno na osnovu dokumenata koje preporučuje međunarodna zajednica više se pobrinuti o ženskom sportu. Klub ima 30 registrovanih sportiskinja u 4 selekcije sa 3 sportska trenera. Seniorska ekipa takmiči se u Prvoj ligi FBiH. Mlađe selekcije takmiče se u različitim kantonalnim i federalnim takmičenjima. Za treninge i utakmice koristi Sportsku dvoranu. Organizator je i učesnik nekoliko turnira u ženskoj odbojci na nivou općine i u Kantonu.