Rukometni klub “Krivaja” Zavidovići

Rukometni klub “KRIVAJA” Zavidovići

Klub je osnovan 1952. godine te je kroz historiji pokazao se kao najtrofejniji klub iz naše Općine. Četiri titule viceprvaka Jugoslavije sigurno pokazuju da rukomet je u Zavidovićima sport broj jedan.

Tokom svoje historije rukometaši Krivaje su bili članovi reprezentacije Jugoslavije a u novijoj historiji i Bosne i Hrecegovine. Veliki broj rukometaša koji su ponikli u Krivaji i danas su članovi ekipa širom Bosne i Hercegovine kao i cijelog svijeta. Klub okuplja 130 registrovanih sportista i 3 licencirana sportska trenera. Klub se takmiči u Prvoj ligi Federacije u kojoj je prošle sezone igrala ekipa Krivaja 2.

Organizator je različitih sportskih manifestacija, od kojih posebno treba istaknuti Međunarodni rukometni turnir „Rukomet u srcu“ kao i nastupemladih rukometaša na završnicama državnih prvenstava s nekoliko različitih selekcija.

Klub ima i nekoliko reprezentativaca i to u selekciji 2000. 5 igrača (Edin Klis, Muhamed Ali Omerović, Mirza Mešić, Adin Faljić, Mevludin Didović), selekcija 1998. godište je Adin Karanović, dok su u selekciji 1996.godište Haris Muhić i Eldar Mehić bili reprezentativci dok je se selekcija okupljala.

U državnim selekcijama RK Krivaja ima selektora Jamina Mrkonju, generacija 2002., dok kao trener u selekciji 1998. radi Haris Galijašević, kordinator Škole rukometa RK Krivaje.