Specifična grupa sportskih klubova

Gorska služba spašavanja-Stanica Zavidovići


GSS okuplja 30 članova u disciplinama: alpinistički usponi, speleologija, sportsko penjanje, brdski biciklizam. Posebno aktivnosti su vezane za : obuku spasilaca, obuku instruktora, vježbe spašavanja i speleospašavanja, te aktivnosti na organizovanju obezbjeđivanja različitih sportskih manifestacija. Udruženje je suorganizator ekspedicije Mont Blanc u 2016.g.

 

Sportski i naučno-istraživački klub “Atom”


Klub okuplja 110 članova, od čega 74 registrovanih sportista u nekoliko disciplina: ronjenje, sportsko penjanje, alpinizam, brdski biciklizam, speleologija i visokogorstvo. Učesnik je i organizator brojnih takmičenja u ovim disciplinama na nivou općine, regije i šire, kao i sportskih manifestacija: Mountain bike trke u Kamenici, Međunarodni speleološki kamp, Prvenstvo BiH u sportskom penjanju, alpinistički usponi, speleološke vikend akcije, ronilačke akcije, akcije na vrhove uspona preko 2000m, brdsko biciklističke transverzale. Klub je u fazi pripreme ekspedicije na Mont Blanc 2016.

Rafting klub “Krivaja-Zavidovići”


Ovaj Klub formiran je 2013. godine, nakon prestanka rada Rafting kluba „Krivaja“. Ima 30 članova kluba. Suorganizator je Međunarodnog raftinga na rijeci Krivaji «Za čistu Krivaju».

Planinarsko društvo “Tajan”


Društvo je jedan od najstarijih sportskih kolektiva na području općine. Okuplja oko 100 članova u disciplinama: planinarske orijentacije, sportsko penjanje, brdski biciklizam i alpinizam. Organizator je i učesnik niza sportskih susreta i takmičenja u navedenim disciplinama. Društvo je organizator sportske manifestacije «Zavidovićka čimburijada» na Kleku. U 2012. godini PD „Tajan“ je, u saradnji sa SNIK „Atom“, uspješno organizovalo pohod na najviši vrh Balkana- Musalu u Bugarskoj.

Kuglaški klub “Krivaja” 
Klub ima 25 članova – registrovanih sportista u četiri selekcije i jednog sportskog trenera. Klub se nije takmičio u Prvoj ligi FBiH i u KUP-u BiH, iz razloga što je kuglaška dvorana u Maglaju, koju klub koristi za treninge i takmičenja stradala u majskim poplavama. Klub se takmičio na kuglaškim turnirima u 2015.godini. Od značajnijih rezultata ostvario je treće mjesto u Orašju.

UG Fitnes klub ”Gladijator” Zavidovići
Udruženje broji 25 članova. Udruženje se bavi promocijom rekreacije i zdravog načina života.