Turnirska takmičenja

Kajak – kanu klub “Mladost”


Klub ima 11 članova – registrovanih sportista, u 3 muške selekcije i 1 ženskoj selekciji, i jednog sportskog trenera. Klub je učesnik Državnog prvenstva na divljim vodama, mađunarodnih takmičenja na divljim vodama u svim selekcijama( Štefanjski spust i Otvoreno prvenstvo Zagreba na rijeci Savi, Otvoreno prvesntvo Srbije na rijeci Drini ). Kajak kanu klub ”Mladost” u posljednje vrijeme bilježi sjajne rezultate na međunarodnoj sceni sa sestrama Mustić Berinom i Mustić Zerinom koje su svojim nastupima izborile mjesto u reprezentaciji BiH. Nastupale su u Zagrebu na CUP-u Hrvatske ostvarivši sjajne rezulate osvajanjem zlatnih i srebrnih medalja. Sa sigurnošću možemo reći da je naš grad dobio odlične kajakašice koje će u nardnom periodu odigrati značajnu ulogu kako u BiH tako i na međunarodnoj sceni.

Akademski Kajak kanu klub ”Duga” Zavidovići


Klub ima 3 registrovana člana u kadetskoj selekciji. Učestvuje na državnom prvenstvu u spustu i slalomu,te na brojnim međunarodnim takmičenjima unutar i izvan Bosne i Hercegovine. Članica ovog kluba Lejla Slipić je državna prvakinja u svojoj konkurenciji a odlične je nastupe imala i u seniorskoj konkurenciji gdje je na nekolio utrka zauzela prvo mjesto.

Karate klub “Krivaja-Bushido” Zavidovići


Klub ima oko 40 članova, od čega 14 registrovanih takmičara u četiri muške selekcije i 9 registrovanih takmičara u četiri ženske selekcije. Klub učestvuje na takmičenjima na državnom nivou i međunarodnim turnirima, a organizator je Međunarodnog turnira i seminara u karateu. U 2015.godini klube je osvojio 62 medalje i pehar za najuspješniji klub u okviru Karate saveza BiH. Karate klub ”Krivaja-Bushido” Zavidovići je 2015 takmičarsku godinu završio sa osvojenih 66 medalja i formiranjem karate sekcije Kovači. Prvo polugodište 2016. godine završeno sa 67 osvojenih medalja i to: 6 evropskih, 1 balkanska, 16 međunarodnih, dok su ostale turnirske. U ovom polugodištu je završeno formiranje karate sekcija: Brezik, Hajderovići i Gostović.

Karate klub ”Mersad Kurtalić” Zavidovići


Klub ima oko 70 registrovanih članova u muškim selekcijama i preko 40 registrovanih članova u ženskim selekcijama. Klub je članica Karate saveza Bosne i Hercegovine i učesvuje na Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine i brojnim međunarodnim turnirima u BiH i inostranstvu ( Turska, Švicarska, Poljska; Srbija ).Od kraja 2016. Godine klub je opremio reprezentativan prostor za treniranje koji ustupljuje i drugim sportskim kolektivima koji mogu da se prilagode uvjetima.

Šahovski klub “Krivaja”


Klub okuplja 50 šahista, a ima 16 registrovanih takmičara, u dvije selekcije. Klub se takmiči u Prvoj ligi FBiH. Učesnik je u takmičenjima Kupa BiH u šahu, prvenstva i kup takmičenja na nivou ZE-DO kantona i nekoliko drugih takmičenja turnirskog tipa. Klub je organizator turnira u povodu Dana općine.

Teniski klub “Zavidovići”


Klub ima 111 registrovanih sportista u 4 muške i 4 ženske selekcije i 2 sportska trenera. Klub ima dva uređena terena na zemljištu u posjedu RK ”Krivaja”. Učestvuje u takmičenjima Teniskog saveza BiH na kantonalnom, federalnom i državnom nivou, a organizator je klubskih turnira u proljetnoj i zimskoj sezoni i Turnira u povodu Dana općine.

”Streljački klub Zavidovići” Zavidovići


Klub je osnovan u 2013.godini sa ciljem planiranja, usavršavanja i popularizacije razvoja streljaštva na području općine Zavidovići. Kroz sportske sekcije Streljačkog kluba Zavidovići je prošlo oko 500 članova u 2015.godini.

Golf klub “Krivaja” Zavidovići

Golf klub “Krivaja” Zavidovići osnovan je 2013. godine te okuplja ljubitelje ovog sporta iz Zavidovića. Trenutno ima preko 30 registrovanih igrača kao i reprezentativan golf teren koji se nalazi u Mitrovićima.

Ovaj klub je jedan od klubova koji ima tendenciju širenja jer u Bosni i Hercegovini ima jedan od najboljih golf terena. predsjednik kluba je Ferid Mujanovića a cijeli Upravni odbor je postavio visoke ciljeve te u narednom periodu planiraju da se odazovu na većinu takmičenja koja će biti organizovano. Golf klub “Krivaja” Zavidovići je već imao zapažene nastupe na državnim prvenstvu u Bosni i Hercegovini.